Komunikácia medzi klientom a obchodným zástupcom nebola nikdy jednoduchšia

Miroslav Hurban

Allianz - Slovenská poisťovňa, a.s.
034 01 Ružomberok
0908 093 371
miroslav.hurban@oz.allianzsp.sk

Päť tipov, ako sa poistiť pred dovolenkou

18.10.2013 19:40

Ak ste sa rozhodli cestovať na vlastnú päsť, určite nezabudnite na cestovné poistenie. V prípade úrazu vás pár dní výletu vyjde ani nie na 10 eur. Bez cestovného však aj na niekoľko stoviek. Nedovoľte, aby choroba či malá nehoda prevetrala vašu peňaženku.

1. Čo zahŕňa cestovné poistenie
Zahŕňa náklady vynaložené na neodkladnú lekársku starostlivosť poskytnutú v zahraničí, teda tam, kde nemôžete byť krytý zdravotným poistením. Platí to predovšetkým pre súkromné ambulancie, kde si za ošetrenie platíte plnú sumu. Ak vás ošetria vo verejnom zariadení a zdravotnícky úkon je drahší ako na Slovensku, prevyšujúcu sumu platí z vášho cestovného poistenia komerčná poisťovňa. V rámci cestovného si môžete navyše pripoistiť úrazové poistenie, poisstenie batožín a vecí osobne potreby, poistenie zodpovednosti za škodu.

2. Prečo ho potrebujete
Pretože zdravotnícky systém v krajinách Európy je oveľa nákladnejší ako u nás. Ak si napríklad vyvrtnete členok, nemocnice v zahraničí väčšinou požadujú platbu na mieste a cenu za ošetrenie vám naše verejné zdravotné poistenie po návrate domov preplatí len do výšky n ákladov na ošetrenie na Slovensku. Pri najmenšom úraze vám základné cestovné preplatí všetky liečebné náklady v každom zdravotnom zariadení. To je hlavný rozdiel oproti Európskej karte poistenca, prostredníctvom ktorej vám vaša zdravotná poisťovňa preplatí náklady za liečbu len v štátnej nemocnici a len do výšky, do akej by vás ošetrenie vyšlo u nás. Zvyšok si „zacvakáte“ sami.

3. Čo cestovné neuhradí
Z poistenia liečebných nákladov sú vylúčené náklady na liečbu alebo ošetrenie za choroby, ktoré ste mali v čase pred uzatvorením poistenia, za kozmetické zásahy, preventívne vyšetrenie, psychiatrické vyšetrenie, vedenie motorového vozidla bez príslušného oprávnenia, úrazy po požití alkoholu, liekov alebo drog, a podobne.

4. Ako úraz hlásiť poisťovni
Úraz a následne ošetrenie, prípadne chorobu v zahraničí ihneď, nahláste svojej komerčnej poisťovni. Všetky kontakty máte k dispozícií v zmluve, ktorú ste s ňou uzavreli. Urobte tak predovšetkým pri náročných, opakovaných ambulantných výkonov, drahších úhrad, hospitalizácie, poistnej udalosti mimo Európy a iných. Odporúčame však kontaktovať poisťovňu aj pri bežných ambulantných ošetreniach. Ak ste zákrok zaplatili v hotovosti, vždy žiadajte od lekára doklad o zaplatení a lekársku správu s uvedením diagnózy.

5. Tieto doklady potrebujete 
Po návrate z dovolenky, musíte svojej poisťovni predložiť hlavne originály lekárskej správy s diagnózou, zoznam vykonaných lekárskych výkonov, originálny účet za ošetrenie, pobyt v nemocnici, za lieky predpísané lekárom a za prevoz.

Užite si bezstarostné cestovanie s Allianz - Slovenskou poisťovňou, ktorá Vám ponúka cestovné poistenie s neobmedzeným krytím liečebných nákladov.

Cestovné poistenie zahŕňa okrem poistenia liečebných nákladov v zahraničí aj poistenie úrazu, batožiny, zodpovednosti za škodu a poistenie doplnkových asistenčných služieb. V rámci cestovného poistenia ponúkame naviac aj poistenie stornovacích poplatkov alebo poistenie storno špeciál a k tomu Vám poskytneme automaticky aj bezplatné poistenie nevyužitej cesty. Cestovné poistenie ponúkame pre jednotlivcov, rodiny, firmy ale aj pre klientov nad 70 rokov.

 

 

zdroj: hnporadna.sk